#Dècada 1930 – Hotel de France

© Fons Ludmilla Lacueva Canut
© Fons Ludmilla Lacueva Canut

La Guia del turisme i de l’excursionisme publicada l’any 1930 ens explica que “Per al turista més exigent, l’Hotel de França acaba d’obrir les seves portes. Les dades que segueixen ho confirmen: la seva construcció és recent; ocupa el lloc de l’antiga casa de l’antiga Companyia de Tabacs; té hermosas i espaioses habitacions, ben il·luminades i ventilades que s’obren sobre un paisatge dels més pintorescos i agradables. Això, unit a una intel·ligent direcció, fa que el confort hoteler sigui perfecte en aquest establiment”.

 Aquell mateix any, el Butlletí de la Societat andorrana publica una nota sorprenent relacionada amb aquest establiment i diu: “Una empresa com la del Hotel de França encara no sap el nom d’Andorra la Vella. Aixis ens ho demostra uns cartells apareguts a Barcelona pintats per aquest hotel com a propaganda. Andorra la Vella! No ens vinguen confusions. D’on ho han tret això d’Andorra la Antigua?”.

 L’hotel esdevé el testimoni de nombrosos actes socials i institucionals. Malauradament aquest hotel tindrà una vida força fugaç i va deixar d’existir per donar pas a les dependències de Ràdio Andorra. Anys després es va calar foc a l’edifici que va haver de ser enderrocat.

 © Ludmilla Lacueva Canut – Els pioners de l’hoteleria andorrana, del segle XVI al segle XX

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada