#Dècada 1930 – Hotel de France

© Fons Ludmilla Lacueva Canut
© Fons Ludmilla Lacueva Canut

La Guia del turisme i de l’excursionisme publicada l’any 1930 ens explica que “Per al turista més exigent, l’Hotel de França acaba d’obrir les seves portes. Les dades que segueixen ho confirmen: la seva construcció és recent; ocupa el lloc de l’antiga casa de l’antiga Companyia de Tabacs; té hermosas i espaioses habitacions, ben il·luminades i ventilades que s’obren sobre un paisatge dels més pintorescos i agradables. Això, unit a una intel·ligent direcció, fa que el confort hoteler sigui perfecte en aquest establiment”.

 Aquell mateix any, el Butlletí de la Societat andorrana publica una nota sorprenent relacionada amb aquest establiment i diu: “Una empresa com la del Hotel de França encara no sap el nom d’Andorra la Vella. Aixis ens ho demostra uns cartells apareguts a Barcelona pintats per aquest hotel com a propaganda. Andorra la Vella! No ens vinguen confusions. D’on ho han tret això d’Andorra la Antigua?”.

 L’hotel esdevé el testimoni de nombrosos actes socials i institucionals. Malauradament aquest hotel tindrà una vida força fugaç i va deixar d’existir per donar pas a les dependències de Ràdio Andorra. Anys després es va calar foc a l’edifici que va haver de ser enderrocat.

 © Ludmilla Lacueva Canut – Els pioners de l’hoteleria andorrana, del segle XVI al segle XX

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: