# Llibres & company 15.07.15 # Agatha Christie

Aquest any se celebren els 125 anys del naixement de la gran dama del crim que és Agatha Christie. Una autora amb més de 80 llibres i aproximadament 2 bilions de llibres venuts. Ella millor que ningú ha sabut imbuir-nos en una societat tancada i elitista i a través de les seves descripcions ens ha endinsant en una Anglaterra d’assassinats però sense sang ni fetge.

Foto Lourdes Prat
Foto Lourdes Prat

Avui us voldria parlar de dues coses. En primer lloc del llibre publicat per l’Editorial Confluencias i que s’anomena Agatha Christie – El grand tour. Alrededor del mundo con la reina del misterio. Els seus seguidors passaran un bon moment amb la recopilació de cartes qu’Agatha Christie va enviar a la seva mare el 1922 durant un viatge de deu mesos. El seu primer marit, Archibald, formava part de la missió comercial per promoure l’Exposició de l’Imperi Britànic que tindria lloc el 1924 i l’Agatha no va dubtar a acompanyar-lo amb unes grans ànsies de deixar enrere la rutina i conèixer món. Fins aquell moment havia viatjat molt poc. Van deixar la seva filla Rosalind amb l’àvia i es van embarcar per un viatge de somni recorrent Sud-Àfrica, Austràlia, Nova Zelanda, Honolulú i Canada.

Descobrim una incipient escriptora que relata tot el que veu. Aquí el que ens interessa és el que transcendeix d’aquestes cartes íntimes a la seva mare on explica aspectes quotidians de la vida al vaixell i de les diferents destinacions on arriba.

En segon lloc i aprofitant l’aniversari del naixement de l’Agatha Christie, us proposo un viatge per la Riviera anglesa, per la regió de Devon, seguint la ruta literària d’aquesta escriptora nascuda a Torquay. Molts escenaris de la seva vida i de les seves novel·les van tenir lloc en aquesta regió tant estimada per la reina del crim. The Agatha Christie mile ens proposa vàries rutes una d’elles a Torquay  on hi ha molts indrets que inspiren algunes de les seves novel·les .

A la pàgina web www.englishriviera.co.uk/agathachristie hi trobareu tota la informació.

I ja per acabar, per als amants de la reina del crim, us recomano el festival International d’Agatha Christie que tindrà lloc al mes de setembre a Torquay. A partir de l’11 de setembre, hi haurà nou dies de festa on es podran veure pel·lícules, obres de teatre, assistir a xerrades i d’altres activitats, tot això a l’entorn d’aquesta gran escriptora. Per als que vulguin tenir més informació, ho podeu trobar a http://www.agathacristiefestival.com

 Si vols escoltar l’àudio clica a continuació:

2 thoughts on “# Llibres & company 15.07.15 # Agatha Christie

Add yours

 1. No em diguis que t’agrada Agatha Christie !! A mi també m’encanta i tinc totes les seves obres. Fa 25 anys vaig participar en un concurs sobre les obres d’aquesta escriptora per celebrar el 100 anys del seu naixement. No recordo quin era el premi, pero suposo un viatge algun indret d’una de les seves obres. Malauradament vaig encertar totes les respostes, però hi havia molts participants que també van respondre correctament i es va fer un sorteig, en el que no vaig tenir sort. Gràcies per la informació facilitada. Una abraçada

  Liked by 1 person

  1. Sóc una fan incondicional de l’Agatha Christie! No sé quantes vegades m’he llegit els seus llibres i cada vegada ho faig com si ho descobrís de nou! Llàstima que no guanyés el premi…
   Queda pendent un dia de fer una visita a Torquay i als escenaris del crim dels seus llibres! N’haurem de parlar 🙂

   M'agrada

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: