#Llibres & Company 20.08.2015 # Llibreries de Londres # Daunt Books #Heywood Hill #Persephone Books


IMG_4735 (1)Tornem a Anglaterra, on la literatura hi té un pes especial com hem comentat en un altre programa. Avui passejarem per Londres de la mà de tres de les llibreries més emblemàtics d’aquesta ciutat.

En primer lloc no ens hem de perdre la llibreria Daunt Books que està a deu minuts a peu d’Oxford street. Aquesta llibreria de tres pisos, amb galeries de fusta de roure i una vidriera fabulosa és coneguda per la seva gran varietat de temes literaris i per ser també una de les més prestigioses pel que fa a literatura i guies de viatge. Originalment havia estat una botiga de llibres antics i el 1990, el banquer James Daunt la va comprar batejant-la Daunt Books. És una llibreria molt activa que organitza constantment xerrades i fins i tot té el seu propi festival amb l’assistència d’escriptors coneguts. Si esteu interessats, podeu veure al seu web els vídeos de les xerrades.

Per que veieu la importància d’aquest grup de llibreries, l’any 2010 es va fundar el Daunt Books Publishing dedicat a reeditar llibres exhaurits i a descobrir nous talents de tot el món. Tant poden ser viatges, novel·les, biografies, traduccions tot emmarcat en un estil de gran distinció. Tot i que consideren que les seves arrels provenen d’una llibreria de viatges, els títols que publiquen s’inspiren en les llibreries mateixes i en l’atmosfera a descobrir en una bona llibreria. Fins a la data ja porten una vintena de llibres editats.

Una altra llibreria que hauríeu de visitar és Heywood Hill ubicada en dos pisos d’un esplèndid edifici d’arquitectura Georgiana a l’exclusiu barri de Mayfair. Inaugurada el 1936, a la llibreria ens conten que l’escriptor Evelyn Waugh la descrivia com el centre del Londres intel·lectual i de moda.

La famosa novel·lista Nancy Mitford va treballar en aquest establiment durant la Segona Guerra Mundial creant un lloc de trobada de la millor societat anglesa i impulsant la vida literària en aquella dècada. Continua essent el lloc de trobada de molts escriptors i, fins i tot, John le Carre hi va imaginar una escena a Heywood Hill en el seu llibre el talp (Tinker Tailor Soldier Spy).

Un dels serveis que ofereix aquesta llibreria exclusiva és la possibilitat d’ajudar a crear per a particulars i per a hotels les seves pròpies biblioteques.Estudien el teus gustos i personalitat i dissenyen el que hauria de ser la teva llibreria particular amb els títols imprescindibles. I si ja tenim una col·lecció de llibres ens ajuden a “refrescar-la” com diuen ells.

I ja per acabar donarem un tomb per Persephone Books situat en un edifici construït el 1702. És una llibreria que està fora del circuit turístic i es dedica a recuperar i reimprimir llibres de dones, escriptores, que van ser ignorats o oblidats, i això en tots els camps, des de la novel·la Victoriana, de viatge, poesia fins a la ciència ficció. Que no vol dir que s’hagin quedat desfasats. Totes les edicions estan especialment dissenyades, amb el mateix tipus de paper i esdevenen un regal únic.

La llibreria comenta que els seus 112 llibres són intel·ligents, provocants i escrits amb gran bellesa. Fugen del que és massa literari o comercial. Val la pena donar una ullada al seu catàleg, molt ben editat i amb la sinopsi de cada llibre i que podeu consultar també per internet. Diria que és un petit tresor i dóna realment ganes de comprar tot el catàleg. Amb històries durant la Primera i Segona Guerra Mundial, històries amb tot tipus de detalls de com vivien i es tractaven les dones les quals no tenien cap oportunitat a part de casar-se.

Si vols escoltar l’àudio clica a continuació:

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “#Llibres & Company 20.08.2015 # Llibreries de Londres # Daunt Books #Heywood Hill #Persephone Books

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: