#Charles Romeu #Eugénie Lafabrègue #L’home de mirada clara #Casament 5 de setembre 1895

Eugénie LafabrègueCharles Romeu 1878 (6)Fa 120 anys, un 5 de setembre com avui, se celebrava el casament de Charles Romeu i Eugénie Lafabrègue. Un dia de joia que recordaría el nostre veguer francès amb enyorança durant molts anys.

Tot seguit trobareu un extracte del llibre L’home de mirada clara que es refereix a aquest dia especial:

“El 5 de setembre de 1895, a les onze del matí, un grup de persones pujava les escales de l’ajuntament on l’alcalde els esperava. L’Eugénie, acompanyada de la mare, Cecilia, del tiet Alexandre Lafabrègue i de Paulin Bernadach, era la més feliç de les núvies. Com era costum a França, primer s’havien de casar a l’Ajuntament i després ja ho podien fer a l’església. Reminiscències dels temps revolucionaris…

Charles l’esperava a dins acompanyat del seu pare, del tiet Henri i de l’Eduard Vilar, senador del departament. Tots estaven satisfets de veure la feliç parella.

L’Eugénie preferia un casament senzill. Només volia els més íntims però la família Romeu era extensa i no desitjava arribar a cap incident diplomàtic. Si més no, havia aconseguit que les noces a l’Ajuntament fossin més íntimes. La Joséphine no havia pogut arribar a temps però seria present per la cerimònia religiosa. Charles estava convençut, als seus quaranta-un anys, del pas que feia. Finalment, trobava l’esposa adequada”.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: