IMG_4992Avui, (a partir del minut 26)  em fa plaer començar el programa amb el llibre Algú com tu de Xavier Bosch publicada per Editorial Planeta mereixedora del premi Ramon Llull.

Una història plena de sorpreses que anirem coneixent a través dels ulls de la Gina. O potser hauríem de dir que es tracta de dues històries ja que la Gina ens parla sobretot de la història d’amor de la seva mare Paulina que va morir quan tenia 9 anys i que ella descobreix en unes cartes a punt de fer els quaranta anys.

Però el que més sacseja la Gina és que la relació amorosa de la mare és amb un home que no és el seu pare i que coneix a París. Serà només en el transcurs de 4 dies en els quals assisteix al casament de la seva cosina però suficients per guardar-los en el seus records per sempre més.

El llibre està escrit amb un estil molt àgil i fluid i et deixes portar per la història que a l’inici t’obliga a estar ben atent per no perdre el fil. Són dos generacions diferents però que tenen com a nexe d’unió la dificultat de relacions i per tant ens ensenya que s’han de viure i aprofitar tots els bons moments. Amb la història de la Paulina fem un recorregut pel París més emblemàtic i romàntic, pel món de l’art i del bon viure. Una deliciosa història d’amor entre dues ànimes que es troben fugaçment i quedaran marcades fortament. I com sempre en la vida s’ha d’escollir i aquí tenim aquesta meravellosa història per ratificar-ho. Un excel·lent llibre plenament mereixedor del premi Ramon Llull

Com a curiositat literària, m’agradaria parlar-vos de l’Associació francesa d’Escriptors combatents fundada l’any 1919 i reconeguda d’interès públic. Reuneix les persones de lletres les més eminents que han agafat les armes per defensar França. Entre els seus membres d’honor hi figura Winston Churchill així com els antics presidents de la República Francesa Valery Giscard d’Estaing i Jacques Chirac.

Compta amb 650 membres i a partir de l’any 1997 van acordar acollir també escriptors, la generació dels quals no havien pogut servir el seu país, però que han mostrat a través dels seus llibres els diversos conflictes bèl·lics i treballs que comparteixen els valors i ètica. Hi ha varis premis literaris que ajuden a fomentar aquesta recerca i que podeu trobar a la seva pàgina web.

A tenir en compte que el 14 de novembre a l’ajuntament de Neuilly tindrà lloc, com cada any a la tardor, La Tarda del llibre que és l’esdeveniment més conegut d’aquesta organització. És el punt de trobada de milers de visitants amb els escriptors que es preocupen perquè no s’oblidi la memòria col·lectiva dels horrors de la guerra, la cultura i la llengua. És una molt bona iniciativa.

I sense deixar París, acabarem amb una nota de dolçor i olors embriagadores amb la casa de perfums francesa Jardins d’écrivains – “jardins d’escriptors”. Són 7 perfums inspirats pel món de la literatura que interpreten l’obra, el lloc on va viure o l’existència d’un escriptor. Diferents moviments literaris conformen aquesta col·lecció com el període romàntic, barroc o la generació beat.

Jardins d’Écrivains neix d’una gran passió per la història de la literatura i la recerca de perfums rars que s’impregnen de l’essència de grans escriptors com Tolstoi, Virginia Woolf, Karen Blixen, Oscar Wilde, Colette, Balzac, Georges Sand i dels seus personatges de ficció com Gigi, La dama de les camèlies, Orlando. Trobem Perfums, gel de bany i espelmes a les etiquetes de les quals podem llegir que són per llegir o escriure. Una consideració molt romàntica dels escriptors.

Si vols escoltar l’àudio clica a continuació:

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: