# La maleta literària # El vagón de las mujeres # Anita Nair

ElvagondelasmujeresViatgem cap a l’India amb el llibre El vagón de las mujeres de l’escriptora Anita Nair publicat per Duomo Ediciones. Nair va néixer a Kerala a l’India i es va llicenciar en llengua i literatura anglesa.

Ens endinsem en els costums d’aquest país i en les vides de vàries persones de la mà de l’Akhila, una noia soltera, ben entrada a la quarantena que pensa que ja ha arribat el moment de pensar una mica més en ella i deixar que la seva família s’espavili. Decideix viatjar sola des de Bangalore en un tren on compartirà l’espai amb cinc dones més. Aviat entraran en el joc de les confidències i cada una relatarà com són les seves vides però sobretot les ganes d’existir per elles mateixes que l’Akhila sent cada vegada més en el seu interior.

És un llibre sense embuts, on se’ns explica com és la vida de les dones en aquest país i les diferències socials que faran que sigui més difícil. No és un crit al feminisme sinó unes ganes de viure la vida per elles mateixes sense dependre de ningú en un país on les tradicions i el què diran estan molt arrelats. Un viatge de colors i de sentiments que ens embolcallen durant aquest viatge en tren que travessa nombrosos territoris de l’India tradicional. Anita Nair té una ploma deliciosa i ens endinsa en aquest món exòtic, emotiu i, tot i les vicissituds, ple d’esperança per les noves generacions.

Akhila és la germana gran i ha estat el motor de la seva família des que va morir el seu pare. Un càrrega que amb els anys ha esdevingut massa feixuga. La trobada amb la Janaki, la Prabha, la Sheela i la Marikolanthu la faran reflexionar i prendre les regnes de la seva vida. Cada una d’aquestes dones ha patit i perdut la il·lusió al veure que els seus anhels no s’han complert.

Un viatge per l’India amb tot el seu realisme i amb un regal afegit al final del llibre amb les receptes de plats tradicionals. Una meravella que paga la pena llegir si en voleu saber més d’un país ple d’històries extraordinàries lluny dels arquetips que coneixem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: