#Llibres & Company 11.08.2015 # Hotels literaris # Projecte Write a house

foto llibreQue millor que l’estiu per poder viatjar i deixar volar la imaginació, lluny de la nostra rutina diària. I per això, us recomano un llibre en francès molt evocatiu que és Hotels literaris-viatge al voltant de la terra de l’escriptora francesa Nathalie de Saint-Phalle.

Els hotels són l’excusa perfecta per viatjar, per conèixer món. Els escriptors hi poden buscar la inspiració, la tranquil·litat. Ens trobem com en un teatre observant escenes i persones que sovint acaben caracteritzats en personatges de les seves novel·les. Agatha Christie de la qual vàrem parlar en un altre programa fa servir els hotels en moltes de les seves novel·les. És el lloc idoni per buscar refugi, per tramar venjances, assassinats. És una font inesgotable d’inspiració.

Tal com diu l’autora, aquest llibre és una mena de pelegrinatge a la recerca de relíquies als llocs sants de la literatura, romàntica o poètica. Com diu Brecht, viure en un hotel és la “concepció de la vida com una novel·la”. No parlem aquí d’una guia exhaustiva sinó d’una pinzellada sobre la història d’aquests hotels mítics i amb encant pels quals han passat grans autors.

I parlant de llocs per escriure existeix una iniciativa curiosa a la ciutat de Detroit, als Estats Units, de la mà de l’organització WRITE A HOUSE fundada el 2012.

La seva missió és molt senzilla. Es tracta de reformar cases lliures de Detroit i en un estat d’abandonament i donar-les de per vida a escriptors i periodistes per tal d’impulsar la comunitat literària i crear un entorn i un veïnat estable. Val a dir que és un projecte molt engrescador per a una ciutat durament castigada per la crisi i preocupada per la degradació de certs barris.

Si vols escoltar l’àudio clica a continuació:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: