#Llibres & company 23.07.2015 #Edinburgh – ciutat literària

 

LLC i Lourdes Prat juliol

Avui farem un viatge especial. Ja sabem que la literatura i el viatge sempre han anat de la mà i més especialment ara que estem a l’estiu, us recomano visitar Edinburgh, una ciutat escocesa meravellosa que el 2004 va esdevenir la primera ciutat del món anomenada ciutat literària de l’UNESCO. Més endavant han estat nomenades ciutats com Melbourne i Dublin, entre d’altres

Edinburgh és la ciutat natal de llegendes com Walter Scott, Robert Louis Stevenson, Robert Burns, i com no de JK Rowling.

La primera visita per la Old town ha de ser per al museu dels escriptors dedicat a la vida i obra dels escriptors Scott, Burns i Stevenson. Hi trobem objectes personals, llibres i manuscrits de les seves obres. A fora, a la Makars Court, trobem a terra unes lloses com a homenatge als escriptors escocesos més importants amb alguna frase de novel·la.

A no perdre’s el festival internacional de llibres d’Edinburgh que és un dels més importants del món. Té lloc al mes d’agost i dura unes dues setmanes i mitja amb l’assistència de més de vuit-cents escriptors amb un programa de xerrades interessantíssim. A més, la ciutat està tan implicada que es va crear un projecte que s’anomena STORY SHOP que dóna cada any suport als escriptors emergents de la ciutat i s’escull als millors perquè representin la ciutat en aquest festival. Se’ls dóna veu i se’ls dóna a conèixer al món. És una gran oportunitat.

En aquest sentit, des del 2005, l’últim dimarts de cada mes (excepte els mesos d’agost i de desembre) té lloc el Saló literari on es reuneixen totes les persones que tenen un interès professional en la literatura com poden ser escriptors, agents, editors i amants dels llibres. Es fan contactes, es discuteix de literatura i és una bona ocasió per fer amics en un ambient relaxat. Cada mes es convida escriptors perquè facin una lectura de les seves obres i intercanviïn consells.

Però el que més m’agrada d’Edinburgh és la gran varietat de llibreries que hi ha. En el temps que vivim en què nombroses llibreries emblemàtiques han de tancar portes, a Edinburgh cada vegada n’hi ha més. A destacar la dotzena de llibreries de segona mà del carrer Westport, després de la plaça de Grassmarket on per cert es cremaven les bruixes, i que són petites meravelles com l’Armchair books amb prestatgeries per tot arreu formant una mena de laberint i racons on et pots perdre amb uns llibres antics que semblen que s’han de desfer a les mans. La veritat és que et pots passar hores regirant llibres i els preus són realment irrisoris.

Si vols escoltar l’àudio clica a continuació:

2 thoughts on “#Llibres & company 23.07.2015 #Edinburgh – ciutat literària

Add yours

  1. No he estat mai a Edinburgh. Tothom m’ha parlat molt bé. Serà questió de fer una escapadeta, Segons diuen tenen un castell preciòs. Veritat ???

    Liked by 1 person

    1. Molt recomanable! Em va encantar i els seus edificis de l’edat mitjana li donen un toc de misteri ! El castell és fabulós i grandiós! Les vistes fantàstiques. Quan vulgui anar m’ho diu i li dono informació . 🙂

      M'agrada

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: