#Llibres & Company 27.08.2015 # Anne of Green Gables # Residències per escriptors

foto LLC

Recomano per als adolescents els llibres de Lucy Maud Montgomery i especialment els d’Anne of Green Gables de la qual recordareu segurament l’esplèndida sèrie televisiva amb la meravellosa actriu Megan Follows. No és una novetat ni molt menys però fa part d’aquells llibres que has d’haver llegit al menys una vegada a la teva vida. Et transporta als bons records de la infantesa.

L’escriptora Lucy Maud Montgomery va passar la seva infantesa a la vella granja dels seus avis a l’illa canadenca del Príncep Eduard on va néixer el 1874. El primer llibre Anne de Green gables va ser publicat el 1908 i tracta d’uns germans, Marilla i Matthew que volen adoptar un noi perquè els ajudi en les feines de la granja situada a l’illa del Príncep Eduard. Però quina és la sorpresa quan, per error, els arriba una noieta pèl roja, Anne Shirley, immensament fantasiosa i xerraire. Matthew no es veu en cor de retornar-la davant els dubtes de la seva germana. La convivència no serà fàcil ja que Anne té una facilitat grandiosa de ficar-se en embolics, sense fer-ho expressament, però creant situacions sovint molt gracioses que ella veu com uns grans drames. Però, tot i així es farà estimar i esdevindrà una estudiant modèlica donant moltes satisfaccions als dos germans Cuthbert.

Veurem també el valor de l’amistat amb l’estimada Diana, la solidaritat entre la gent del poble i els seus estira i arronsa amb un noi del poble Gilbert Blythe que sempre li està prenent el pèl i ficant-se amb el seu color de cabells panotxa. I sobretot veiem una noieta que lluitarà per esdevenir professora en una època en què les dones no tenien gaires sortides i el que fa plaer és que perseguirà un gran somni que és veure publicat el seu llibre sobre la gent del poble i els magnífics paisatges que els envolten.

Com hem vist, Ann Shirley gaudia d’uns paratges meravellosos on podia trobar fàcilment la tranquil·litat i la inspiració. Però i si no tenim la sort de viure en un lloc així per escriure i tenim masses distraccions? Doncs no us heu de preocupar. Hi ha residències arreu del món exclusivament per a escriptors. Fem una volta per Nova York, Shanghai i pel Cercle Artic. Unes propostes molt interessants!

 

Si vols escoltar l’àudio clica a continuació:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: